31 Ağustos 2008 Pazar

ELMALARIMIZ



Posted by Picasa

KAKTÜSLERİM





GEMİYATAĞI KOYUNDA AY DOĞUŞU



Posted by Picasa

PASSIFLORA CAERULEA ( ÇARKIFELEK ÇİÇEĞİ )



Anavatanı Amerika'nın tropikal bölgeleridir. Dünyaya yayılmış 400 civarında türü vardır.
Bu bitkinin 5-7 parçalı almaşık dizili, koyu yeşil renkli yaprakları; yaz ve sonbahar mevsimlerinde tekerlek biçiminde erguvani renkte açan iri ve gösterişli çiçekleri vardır. Yetiştirilmesi ve bakımı oldukça kolaydır. Tohumları ve gövde çelikleri ile veya bitkinin bölünüp dallandırılmasıyla üretimi yapılır.
Çarkıfelek Çiçeğinin Yetiştirilmesi için Gerekli Şartlar :Kaba taneli dere kumlu, killi ve gevşek yapılı toprağı sever. Uygun derecede sulanması gerekir. Güneşli, çok aydınlık ve havadar yerleri sever. Ilık ortamları sever. Bitkiye ilkbahar, yaz ve sonbahar mevsimlerinde ayda iki kez standart sıvı gübre verilir.
İlkbahar mevsiminde uygun toprak ilave edilerek saksısı bir numara büyüğü ile değiştirilir. Saksı çapı 20 cm ulaştığında bitki saksıdan sökülüp, kökleri kırpılır, uygun toprak eklenip, bitki aynı şekilde saksıya dikilir. Veya açık ortama dikilebilir. Çiçeğin uzun süreli güzel biçimli kalması için ilkbaharda ve gerekirse arada bir iyice budanması gerekir.

SEBZE BAHÇESİ



Posted by Picasa

EVİMİZ





AR-TUR'LUYUZ


Seneler önce kiracı olarak tatil yaptığımız bu site aklımızdan çıkmadı ve sonunda biz de Ar-tur'lu olduk. 2007 yılının eylül ayında taşındık. O sene kasım ayının ilk haftasına kadar kaldık. Bu sene 21 Nisan'da geldik ve hala buradayız. Tarih 1 Eylül. Daha da kalacağız inşallah. Aldığımız günden itibaren resimlerle yaşantımızı paylaşmak istiyorum. Fazla söze gerek yok.