10 Ekim 2008 Cuma

AR-TUR'UN POYRAZI



ELMALARIMIZ KIZARDI



7 Ekim 2008 Salı

SARIMSAK

Salyangoz gibi yumuşakçaların dadandığı bitkiler için sabunlu suya birkaç diş sarımsak ezin ve bitkilerinize püskürtün. Ayrıca toprağın altına güllerinizin dibine yerleştirirseniz zararlılar gelmez. Hatta sarımsak filiz bile verir. Siz de bunları yersiniz.

ARAP SABUNU

Bitkilere dadanan haşere ve özellikle yaprak bitleri için en etkili ve sağlıklı çözümlerden biri, bir çorba kaşığı saf sabunu, arap sabunu ya da sıvı beyaz sabunu aynı ölçekte sıvı yağla birlikte bir pompaya koyup, iyice çalkalayarak istilaya uğrayan bitkilere püskürtmektir. Dikkat! Bu işlemi sıcak havalarda gece yapın çünkü güneşte bitkinizi yakarsınız. Eğer ilk hamlede sonuç alamazsanız birkaç gün sonra tekrarlayın. 15 günde bir devam ederseniz yenilerini de engellersiniz.

KAHVE TELVESİ

İçtiğiniz kahvelerin telvelerini sakin atmayın size bu konuda edindiğim bilgileri aktarmak istiyorum. Kahve telvesi en iyi kompost çözümleyicilerden biridir. Ayrıca fosfor içerdiği için tüm çiçek açan bitkilerinizin saksı topraklarına ya da bahçedeki bitkilerinizin diplerine yayabilir ve bir çapa yardımıyla toprağa yedirebilirsiniz. Böylece haşereleri de uzaklaştırırsınız. Kahve telvesiyle ilgili bir diğer püf noktası daha var. Tohumla üretimde ince tohumları kahva telvesiyle karıştırarak serperseniz tohumların bir yere yığılmasını engellersiniz.