26 Eylül 2009 Cumartesi

IPOMOEA QUAMOCLIT ( YILDIZ ÇADIRI, SELVİ SARMAŞIĞI)


Sevgili Nur Hanımın blogunda bu çok sevdiğim çiçeğin resmini ve yazısını görünce ben de hemen bir fotoğraf çekip yazı eklemeye karar verdim. IPOMOEA QUAMOCLIT , YILDIZ ÇADIRI ,çiçeğini bahçenize veya saksınıza bir defa dikmeniz yeterli. Ondan sonra gelen senelerde istemesenizde o mutlaka bir yerlerden çıkıyor. Hiçbir sorunu yok. Özellikle ağaç gövdelerinde, palmiyelerin boş duran iri gövdelerinde asmanızın demir direklerinde o kadar şık duruyor ki. Bu çiçeği gördüğünüz yerden tohumlarına erişebilirsiniz. Yaz başında istediğiniz yerlere dikebilirsiniz.

23 Eylül 2009 Çarşamba

ÜZÜMLERİMİZ




Bu üzümlere nasıl bakılır, nasıl yetiştirilir size bilgi veremiyeceğim. Çünkü bu işi daha çözemedik. Budanmaları ve ilaçlanmaları bayağı karmaşık bir iş. Budama işini bilen birine havale ediyoruz, zaten budama zamanında yazlıkta olamıyoruz. Ama daha sonraki ilaçlamalarını başarmaya başladık. İnternet sen nelere kadirsin!
Şu anda o kadar güzellerki koparmaya kıyamıyorum ve durmadan resimlerini çekiyorum. Bu güzelliği de blogumu okuya
nlarla paylaşmak istedim.

12 Eylül 2009 Cumartesi

LİLİUM CANDİDUM (BEYAZ ZAMBAK, MİS ZAMBAĞI)


Ben bahçemde Lilium'ları hazır buldum ama onlara gerektiği şekilde bakarak her sene çiçek açmalarını sağlıyorum ve soğanlı çiçekleri yetiştirmekten büyük bir zevk alıyorum. Lilium soğanlarını hiç ellemiyorum, köklerini korumak için kış başında yaprak kuruları ile örtüyorum.
Lale soğanlarını topraktan çıkarıyorum kum içinde karanlık bir yerde saklıyorum ve kış başında yazlıktan eve dönerken toprağa dikiyorum. Nisan ayı ortalarında yazlığa geldiğimde rengarenk çiçeklerimi açmış buluyorum. Lilium'lar biraz daha geç açıyorlar. Çiçeklerin açışını gözlerinizle takip edebiliyorsunuz.

7 Eylül 2009 Pazartesi

5 Eylül 2009 Cumartesi

BAHÇEMİZ


İkibuçuk aydır çok önemli bir sebeple bahçemden ve çiçeklerimden ayrıydım. Tabii ki bahçeye bakan bir görevli ve canı gönülden ilgilenen sevgili komşularım vardı ama sulamakla herşey tamam olmuyor. Bütün bitkiler birbirine girmiş bakımsız bir ormana dönmüş heryer. Neyse yapacak birşey yok zamanla yine düzelir herşey. Torunumuz çiçeklerimizden daha kıymetli.
Ama önemle şunu belirtmek istiyorum, Rozetler, Düğme çiçekleri ve kadifeler harika her durumda ve her şartta sorunsuzca çiçeklenip bizi güldürüyorlar.